Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ještě pořád Bez názvu (ve stavu rozpracovanosti) - 3. díl

12. 3. 2016

New York

Julia žila velmi blízko sochy Svobody. Vždy, když v ložnici vyhlédla z okna, viděla tu kovovou postavu, jak střeží New  York.

Tu noc ji vzbudilo podivné vrzání. Vstala a vykoukla z okna. Viděla sochu Svobody, která na podstavec odložila svou pochodeň, a snažila se z něj slézt dolů. Julia několikrát zamrkala, protřela si oči a na noční stolek sáhla po prášcích proti bolesti hlavy. Vykoukla znovu z okna a viděla, ze socha už slezla z podstavce a znovu v ruce drží pochodeň. Jako by cítila, že ji někdo pozoruje, otočila socha svou obrovskou hlavu. Julii to přišlo nemožné, ale stalo se tak - Socha ji zpozorovala, a potom udělala nečekanou věc - usmála se na Julii, zamávala jí a sešla do vody. Julia usoudila, že zešílela a vrátila se do své postele.

Když ráno zapnula počítač a podívala se na internet, nevěřila svým očím - pod nápisem Zpráva dne byla fotka Sochy svobody a fotka jejího prázdného podstavce a pod těmito fotkami obrovský titulek hlásal: “ČTĚTE: ZÁHADNÉ ZMIZENÍ SOCHY SVOBODY - BYLA PRÝ SPATŘENA V MEXIKU!” Julia vykřikla. ‘Sen to nebyl… A halucinace taky nemám…’ pomyslela si. Otřesená vyšla z domu, přešla přes ulici, vstoupila do baru a objednala si Martini.

Večer na internetu četla, že Socha svobody se nezastavitelně blíží do Ria de Janeira. Prý není způsob, jak ji zastavit, a nikdo neví, kam a proč vlastně jde.

 

Rio de Janeiro

I Pedro v Riu si přečetl zprávy o Soše svobody. Byl zděšen, bál se o Sochu Krista Spasitele, ale nakonec si řekl, že s tím nic nemůže udělat a otevřel láhev Tequily. To však nevěděl, jak ošklivě se mýlí…

 

Znovu v New Yorku

I další noc Julii něco vzbudilo. Pomyslela si něco o tom, že se snad nevyspí, vstala a vykoukla z okna. Julia několikrát zamrkala, protřela si oči a potom raději znovu sáhla po prášcích na bolest hlavy. Na prázdný podstavec po soše Svobody právě přistál Big Ben. A jelikož byla chvíle před půlnocí, Big Ben začal vyzvánět (zazvonil pětkrát, jelikož v Londýně je o pět hodin více, než v New Yorku), jen co Julia zalehla zpět do postele, aby se z toho vyspala a tím ji přesvědčil o tom, že není halucinace.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář